Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Патрульний Олійник отримав ушкодження між камерою та судом

П'ятниця, 4 березня 2016, 11:45

Працівники СІЗО порушили посадові інструкції при конвоюванні до суду патрульного поліцейського Сергія Олійника, якого судять за смерть 17-річного Михайла Медведєва під час переслідування BMW.

Про це повідомляє Державна пенітенціарна служба України.

На нараді з розгляду причин та умов отримання Олійником 2 березня у Київському слідчому ізоляторі тілесних ушкоджень заслухали доповідь про результати службової перевірки.

За інформацією начальника відділу діяльності слідчих ізоляторів Миколи Хоми, встановлено, що порушень вимог статті 8 закону "Про попереднє ув’язнення" в частині роздільного тримання під вартою Олійника під час перебування його в камері допущено не було.

Разом з тим, встановлено "низку порушень вимог нормативно-правових актів і посадових інструкцій співробітниками Київського слідчого ізолятора під час супроводження ними зазначеної особи до збірного відділення установи та його тримання там з метою подальшого конвоювання для участі в судовому засіданні".

Було заслухано керівників територіального управління у Києві та Київській області, а також начальника Київського слідчого ізолятора та його першого заступника.

Заходи реагування та покарання до працівників ДПтС буде вжито після затвердження висновку службового розслідування, йдеться у повідомленні.

Як відомо, в ніч на 7 лютого патрульна поліція в Києві застосувала зброю під час переслідування BMW, пасажири якого сіли в машину з алкоголем і не реагували на заклики зупинитися.

Поліція запевняє, що патрульні стріляли по колесах, зважаючи на загрозу безпеці оточуючих, але випадково влучили у 17-річного пасажира Михайла Медведєва, який пізніше помер від поранення.

Водночас прокуратура запевняє, що по BMW було зроблено 37 пострілів.

18 лютого Печерський райсуд заарештував патрульного Олійника. Але 2 березня суд відпустив його під цілодобовий домашній арешт.

Захист Олійника хоче провести його психологічну експертизу

Водія BMW Ростислава Храпачевского 1 березня суд випустив з-під варти під особисте зобов'язання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...