Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мер Ніцци планує візит у "відповідь" до анексованого Криму

Субота, 5 березня 2016, 09:54

Мер Ніцци Крістіан Естрозі планує у другій половині травня здійснити "дружній візит до Ялти у відповідь".

Про це повідомляє Крим. Реалії з посиланням на мерії французького міста.

У повідомленні мерії зазначено, що у подальшому "буде співпраця між двома містами в галузі економіки, культури, туризму, охорони здоров'я, спорту, освіти".

Також у мерії Ніцци пояснили підписання меморандуму про продовження співпраці і побратимства з кримською Ялтою "тривалою історією відносин між містами та необхідністю підтримки внесення кандидатури зимової столиці – Ніцци – до числа всесвітньої спадщини ЮНЕСКО".

"Це означає, що Ніцца порівнюється з іншими зимовими туристичними курортами. Зокрема з Ялтою, яка має географічні риси (клімат, рослинність, широта, пейзажі, ідентичні рельєфи) з Ніццою. І Ялта, і Ніцца завжди приваблювали ідентичних людей – аристократів і вищі верстви суспільства, а саму Ялту іноді називають "російською Ніццою", – йдеться у повідомленні.

При цьому у офіційній відповіді мерії Ніцци, на відміну від повідомлення на сайті мерії про зустріч керівників міст, де згадується "приєднання Криму до Росії", Ялта не згадується як частина російської або української території, а просто як "місто-побратим Ніцци з 1960 року".

Мер Ніцци  підтвердив, що отримав листа з приводу його зустрічі з мером Ялти від посла України у Франції Олега Шамшура та пообіцяв йому відповісти найближчим часом.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...