Британія закликала РФ звільнити Савченко

Субота, 5 березня 2016, 10:37
Британія закликала РФ звільнити Савченко

Міністр Великої Британії у справах Європи Девід Лідінгтон закликав Росію звільнити українську льотчицю, нардепа, політв'язня Надію Савченко.

Про це йдеться у заяві на сайті британського уряду.

"Я вкрай стурбований повідомленнями про те, що українка Надія Савченко відмовилася від води і їжі на знак протесту проти незаконного утримання під вартою в Росії. Уряд Британії неодноразово закликав російський уряд припинити її незаконне позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

"Сухе голодування є досить реальною і безпосередноьою загрозою життю Савченко. Я закликаю уряд Росії проявити милосердя і звільнити її негайно", - додав Лідінгтон.

Нагадаємо, 3 березня Донецький міський суд Ростовської області РФ переніс засідання по справі Савченко на 9 березня. Українка оголосила сухе голодування та заборонила виводити її з голодування і проводити розтин у разі смерті.

Савченко насильно утримується у Росії після викрадення у червні 2014 року в районі Луганська. Її звинувачують у причетності до вбивства двох журналістів ВГТРК, які загинули у червні 2014 року під час російської агресії на Донбасі.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування