Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Савченко може повернутися в Україну наприкінці березня-початку квітня

Неділя, 6 березня 2016, 15:58
Савченко може повернутися в Україну наприкінці березня-початку квітня

Українська льотчиця, нардеп Надія Савченко, незаконно ув'язнена в Росії, може повернутися до України наприкінці березня-початку квітня.

Про це заявив адвокат Савченко Марк Фейгін в інтерв'ю НВ.

Він додав, що "непередбачувані обставини ніхто не скасовував", однак якщо у березні будуть послаблені персональні санкції, то шанси на обмін Савченко можуть зрости.

Фейгін також заявив, що його підзахисну можуть обміняти на двох затриманих російських ГРУшників Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва після закінчення суду над ними в Україні.

За його словами, у Кремлі вже домовились про обмін спецпризначенців на Надію Савченко.

"Наскільки я знаю, це не буде прямий обмін, бо для цього немає підстав. Савченко відправлять відбувати покарання в Київ, а Александрова та Єрофєєва – в Москву", - розповів адвокат.

Як відомо, Надія Савченко оголосила сухе голодування 3 березня, після того, як суд не дав їй виступити з останнім словом і переніс засідання на 9 березня.

При цьому Савченко заборонила годувати себе силоміць, однак, як пояснювали адвокати, за російським законодавством їй не можуть дозволити померти.

Адвокат Савченко Микола Полозов закликав омбудсмена РФ Еллу Памфілову негайно розпочати моніторинг стану здоров'я Надії Савченко.

За словами Полозова, якщо 9 березня незаконно ув'язнену у РФ українську льотчицю не доставлять до суду, ніхто не буде знати, жива вона чи ні, і де перебуває, оскільки її можуть етапувати до якоїсь клініки для штучного виведення з голодування. 

6 березня в Україні проходять акції на підтримку Наді Савченко. Напередодні у Празі (Чехія) активісти також розпочали 5-денні акції на підтримку Савченко, які проходять біля президентського палацу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування