Росія відмовляється визнавати доповідь "Bellingcat" про "Бук"

Понеділок, 7 березня 2016, 15:12
Росія відмовляється визнавати доповідь Bellingcat про Бук

Міноборони РФ відреагувало на доповідь міжнародних дослідників Bellingcat про те, що малайзійський "Боїнг" був збитий російським "Буком", доставленим з Курська.

Реакцію опубліковано на сайті відомства.

Міноборони РФ звинуватило групу міжнародних журналістів у перекручуванні фактів.

"Останню доповідь "Беллінгкет", втім, як і всі попередні, також побудовано на псевдогіпотезах", - заявили російські військові.

Міноборони Росії заявляє, що зображена на фото у звіті людина в камуфляжі, що, як з'ясували експерти Bellingcat, виявилася російський військовим, не має жодного відношення до російської армії.

"Представлена інформація має явно антиросійську спрямованість і побудована на перекручених даних. Більше того, використані бездоказові викладки, розраховані надати виключно інформаційний вплив на суспільство", - сказано в заяві Міноборони Росії.

Раніше група Bellingcat, яка займається розслідуваннями військової тематики за відкритими джерелами, заявила, що "Бук", який збив літак MH-17, доставили до українського кордону бійці другого дивізіону 53-ї зенітно-ракетної бригади з Курська.

Літак "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року на Донбасі. На борту перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Пасажирами рейсу були громадяни, як мінімум, 10 країн - Нідерландів, Малайзії, Австралії, Індонезії, Великобританії, Німеччини, Бельгії, Філіппін, Канади та Нової Зеландії.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News