Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії затримали і відпустили українських журналістів

Вівторок, 8 березня 2016, 12:20

У Росії вранці 8 березня журналіст телеканалу СТБ Альона Лунькова, оператор та водій знімальної групи, яка висвітлює перебіг справи Надії Савченко, були затримані та доправлені до одного з райвідділків поліції Курської області.

Про це сама Лунькова повідомила в ефірі телеканалу 112.

За її словами, машину знімальної групи було затримано через те, що вона нібито перебуває у розшуку. 

"Спершу нас зупинили через те, що в нас тонування на вікнах. Потім сказали, що з тонуванням все у порядку, але нібито є несплачений штраф за перевищення швидкості.  У нас троїх взяли документи і відвезли нас до поліції. Там нам сказали, що наше авто нібито перебуває в угоні", - повідомила Лунькова.

"Потім прийшли якісь співробітники, які сказали, що з кожним з нас проведуть бесіди окремо. Треба було розповісти, з ким ми бачилися і з ким спілкувалися, де перебували. Ми  відмовилися, заявили, що вимагаємо викликати консула.  Тримали нас там приблизно 1.5 години. Вони з кимось зв'язалися, після чого сказали "Можете бути вільні", - додала вона. 

"Відпустили нас з формулюванням "Ви чесні громадяни, машина не в угоні, просто номера схожі і ви дівчина, а сьогодні ж 8 березня", - зазначила Лунькова. 

"Вы честные граждане, машина не в угоне, просто номера похожи и вы девушка, а сегодня ведь 8 марта" с такой формулировкой нас только что отпустили. Спасибо за помощь Антон Наумлюк.

Опубликовано Alyona Lun'kova 8 марта 2016 г.

Це не перше затримання російськими правоохоронними органами знімальної групи СТБ, зазначає Радіо Свобода. Зокрема у грудні 2015 року їх 11 годин протримали на кордоні в російському місті Шебекіно в Белогородській області, коли журналісти їхали висвітлювати справу Савченко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування