Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна та Іран підписали меморандум про економічне співробітництво

Вівторок, 8 березня 2016, 15:07

Україна та Іран підписали Меморандум про взаєморозуміння, який визначає усі напрямки співпраці між країнами. 

Про це повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

Як заявив віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, який був головою української офіційної делегації в Ірані, Україна та Іран розширять та нарощуватимуть товарообіг в аграрній сфері.

Україна готова експортувати зернові, рослинну олію, тваринницьку продукцію, живу худобу, цукор та кондитерські вироби, фрукти та овочі. Іран зацікавлений у експорті сільськогосподарської продукції до України, зокрема сухофруктів, креветок, риби, фруктів та овочів.

Також Ірану запропонували залучати інвестицій в лісову галузь України та співпрацювати в галузі рибного господарства, створювати спільні підприємства по розведенню та вирощуванню осетрових, лососевих та інших видів риб.

За словами Зубка, Іран готовий створювати спільні підприємства та розвивати переробку продукції агропромислового комплексу в Україні.

Крім того, Україна запропонувала Ірану співробітництво у розвитку інфраструктури та логістики, необхідної для полегшення торгівлі сільськогосподарськими продуктами.

"Україна запросила іранських інвесторів до участі в приватизації українських підприємств. Ми домовились про створення спільного комітету з інвестицій для розвитку різних форм інвестиційного співробітництва", - сказав Зубко.

Також Україна та Іран продовжать співпрацю у банківській сфері для створення спрощених умов для розвитку торговельно-економічних зв’язків у різних секторах.

Віце-прем’єр наголосив, що країни зацікавлені у подальшому розвитку співпраці в секторі видобування вугілля, взаємних поставок обладнання, запчастин та комплектуючих до нього.

Зубко повідомив, що буде розширено співпрацю у напрямі виробництва різних типів та моделей вантажних та пасажирських вагонів, вагонів для метрополітену, а також постачання вагонів, комплектуючих та запасних частин.

Також будуть розширені поставки продукції автомобілебудівної галузі, обладнання бурового шахтного устаткування. 

"Ми домовились розширити  співпрацю в авіаційній галузі. Компанії наших країн співробітничатимуть у напрямках модернізації літака АН-140-100 та його спільному серійному виробництві, у виробництві нових модифікацій Ан-140-100, у сфері маркетингу та продажу літаків АН-158 в Ірані та регіоні, у напрямку поставки невійськових літаків АН-178", - сказав Зубко.

Крім того, Іран готовий до транзитного перевезення товарів України у країни Центральної Азії, Афганістан та інші країни регіону.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування