Слідчі розраховують встановити точне місце пострілу з "Буку" по MH17

Вівторок, 8 березня 2016, 15:58
Слідчі розраховують встановити точне місце пострілу з Буку по MH17

Глава слідчої групи Нідерландів, яка розслідує обставини теракту щодо малайзійського лайнера MH17, збитого з "БУКу" над окупованим Донбасом, сподівається визначити точне місце, звідки було здійснено постріл.

Про це 8 березня у Твіттері повідомив екс-посол США в Україні Стівен Пайфер. 

"Глава голландської групи, яка проводить розслідування трагедії зі збитими MH17, розраховує визначити точне місце, звідки була запущена ракета "БУК", - зазначив він. 

Інших подробиць Пайфер не повідомив. 

Як відомо,  на початку січня 2016 року група Bellingcat, яка займається розслідуваннями військової тематики за відкритими джерелами, звузила список причетних до аварії рейсу MH17 на Донбасі в липні 2014 року до 20 російських військових.

Bellingcat працює зі слідчою групою, куди увійшли представники Нідерландів, Бельгії, Малайзії, України та Австралії.

Торік учасникам Bellingcat вдалося встановити, що до катастрофи MH17 причетний батальйон 53 системи повітряного захисту з Курська. Один з військових — Сергій М., командир бригади. Також згадуються Дмитро Т. й 9  лейтенантів, які перебували в установці "Бук" в день аварії літака. У розслідуванні говориться й про "дуже досвідчених солдатів", які вміють керувати установкою.

13 жовтня було опубліковано текст доповіді Міжнародної комісії про катастрофу Боїнга. У ньому говорилося, що рейс MH17 був збитий ракетою з "Буку" серії 9М38 з бойовою частиною 9М314М.

Катастрофа Boeing 777 сталася 17 липня 2014 року. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines летів з Амстердама в Куала-Лумпур. Загинули 298 осіб — всі, хто знаходився на борту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування