"Список Чийгоза" почали складати

Середа, 9 березня 2016, 09:59

Кримські татари ініціюють створення "Списку Чийгоза" з іменами людей, відповідальних за політичне переслідування кримських татар і українців, у тому числі Ахтема Чийгоза.

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров, якому заборонено в'їзд в анексований Росією Крим.

"Починаємо складати "Список Чийгоза" – перелік осіб, відповідальних за політичне переслідування кримських татар і українців, за тримання їх під вартою й інші репресії", - написав він у Facebook.

"Можна писати прямо тут, а також у приват. Обов'язково вказати прізвище, ім'я та по батькові особи, пропонованої в зазначений список, її посаду й коротке обґрунтування", запропонував Чубаров

Начинаем составлять "Список Чийгоза" - перечень лиц, ответственных за политическое преследование крымских татар и украин...

Posted by Рефат Чубаров on Tuesday, March 8, 2016

Як відомо, Ахтема Чийгоза й ще ряд активістів у Криму судять за участь у мітингу 26 лютого 2014 року в Сімферополі, напередодні анексії АРК Росією, коли зійшлися супротивники й прихильники РФ. За даними російського слідства, тоді через тисняву 2 мітингувальників померли, 79 людини отримали ушкодження.

Підсудні своєї провини не визнають.

15 січня 2016 року в суді зачитали звинувачувальний висновок у відношенні 6 активістів.

Фігурантів "справи 26 лютого" Ахтема Чийгоза, Алі Асанова, Мустафу Дегерменджі Верховний суд Криму 25 січня залишив під вартою до 8 березня.

4 лютого російський Верховний суд Криму відмовився задовольнити апеляцію Чийгоза проти продовження йому строку утримання під вартою.

Як відомо, депутати Європарламенту склали "список Савченко" – і закликали ЄС запровадити персональні санкції проти президента РФ Володимира Путіна й ще 28 російських чиновників за незаконне поводження з українською громадянкою Надією Савченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування