Губарєв зізнався, що без зовнішніх сил "русскій мір" не вийшов би

Середа, 9 березня 2016, 11:28

Колишній "народний губернатор" Донецької області Павло Губарєв визнав, що "російська весна" на Донбасі стала можлива лише завдяки зовнішньому втручанню.

Про це він розповів в інтерв'ю сепаратистської газеті "Новоросія" від 3 березня, передає Остров.

Так, відповідаючи на питання про можливість активізації антиукраїнських виступів в Одесі, Губарєв сказав, що це може статися лише в разі "залучення організуючої сили ззовні".

"Як тут (на Донбасі -" ОстроВ "), так і там (в Одесі -" ОстроВ ") не можна розраховувати на регіональні, муніципальні еліти ... Опора буде знову вибудувана за принципом: підтримка широких народних мас і залучення організуючої сили ззовні", - чесно визнав він фактор втручання у внутрішні справи України представників іншої держави.

"Як у нас було: Безлер приїхав, потім Стрєлков (російські диверсанти і терористи - "ОстроВ")", - нагадав Губарєв сценарій "російської весни" на Донбасі.

Саме за таким варіантом, впевнений він, будуть розкручуватися і антиукраїнські акції в Одесі: "Перш за все, потрібно спиратися на ту ж вічову демократію, на думку широких народних мас, які повинні будуть вийти на вулицю. Необхідно привнести цим масам організуючу силу ... Немає іншого виходу, як привнести цю структуру ззовні".

Як повідомлялося раніше, 12 квітня 2014 року, в Слов'янськ із загоном російських диверсантів з території Росії увійшов тоді мало кому відомий Ігор Гіркін (Стрєлков). Його група захопила міські відділення міліції і СБУ, а сам Гіркін оголосив себе "в.о. командувача ополченням ДНР".

Пізніше він зізнався, що без його загону кровопролитна війна в Україні не почалася б.

Крім того, на Донбас з Росії приїхали, росіянин Олександр Бородай, який назвав себе тоді прем'єром, бойовики "Моторола", "Гіві", а також військові регулярної російської армії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News