Путін прирівняв автопробіги до демонстрацій

Середа, 9 березня 2016, 12:57

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, який прирівнює автопробіги до демонстрацій, а установку наметових містечок в громадських місцях - до пікетування.

Відповідний документ розміщений на офіційному порталі правової інформації в середу, передає РИА Новости.

Згідно з документом, автопробіги і установка наметових таборів в громадських місцях потрапляють під дію закону про мітинги.

У другому читанні у Держдумі була прийнята поправка, згідно з якою громадянин, який проводить одиночний пікет з використанням збірно-розбірної конструкції, буде зобов'язаний повідомити владу не пізніше трьох днів до проведення акції.

За даними МВС Росії, в 2014 році в Башкортостані, Бєлгородської, Московської, Ростовської, Челябінській областях, а також в ряді інших регіонів пройшли протестні акції з встановленням наметових містечок в громадських місцях, а в 27 регіонах відбулося 126 заходів, в яких взяли участь 4 тисячі людей з використанням 1,5 тисячі транспортних засобів.

В Україні під час Майдану Партія регіонів намагалася продавити закон, який забороняв рух автоколони довжиною понад 5 машин. Це спрямовувалося проти Автомайдану, який в тому числі їздив в Межигір'я і до маєтків інших політиків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News