Справу проти екс-командира запорізького "Беркуту" направили до суду

Середа, 9 березня 2016, 15:32

ГПУ направила до Печерського районного суду Києва обвинувальний акт проти екс-командира роти міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в Запорізькій області за дії проти учасників Євромайдану у грудні 2013 року.

Про це повідомили в ГПУ.

Його підозрюють у вчиненні під час спроби силового витіснення протестувальників в ніч з 10 на 11 грудня 2013 року у Києві на вул. Інститутській кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 41 (виконання наказу або розпорядження), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 4 ст. 41 ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій) КК України.

Також цей акт стосується командира відділення оперативного взводу роти міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в Запорізькій області, його підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 41, ч. 2 ст. 365, ч. 4 ст. 41 ст. 340 КК України.

"Зокрема, командир роти обвинувачується у вчиненні на виконання явно злочинного наказу перешкоджання проведенню зборів, мітингів із застосуванням фізичного насильства, перевищенні службових повноважень, що супроводжувалося насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілих, діями, у результаті чого тілесні ушкодження отримали 12 осіб; а також у незаконному переробленні та зберіганні вогнепальної зброї", - повідомляє сайт ГПУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...