Німеччина закликала Росію негайно звільнити Савченко

Середа, 9 березня 2016, 15:51

Уряд Німеччини закликає Російську Федерацію негайно звільнити українську льотчицю Надію Савченко.

Про це повідомив Берліні речник німецького уряду Штеффен Зіберт, передає Deutsche Welle.

За словами Зіберта стан здоров'я українки з огляду на розпочате нею майже тиждень тому сухе голодування викликає занепокоєння, тому її потрібно звільнити "з гуманітарних міркувань".

"Її ув'язнення, що триває вже більше 20 місяців, - з триманням в одиночній камері, з сумнівними методами проведення допитів - суперечить міжнародним стандартам", - сказав речник уряду.

Він також наголосив на тому, що є багато запитань до того, яким чином Савченко була доправлена на територію РФ.

Зіберт у своєму виступі підкреслив, що процес проти Савченко суперечить духу та букві мінських домовленостей, які передбачають обмін полоненими та заручникам.

З подібним закликом до уряду РФ звернувся також і уповноважений німецького уряду зі співпраці з Росією Ґернот Ерлер.

Він заявив, що процес проти Савченко не відповідає принципам правової держави і теж вказав на погіршення стану здоров'я української льотчиці на тлі голодування.

"Росія як член Ради Європи та ОБСЄ повинна виконувати свої зобов'язання щодо прав людини та несе відповідальність за здоров'я й самопочуття ув'язнених в Росії осіб", - наголосив Ерлер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що понад 270 визначних західних діячів виступили з відкритим листом до європейських лідерів із закликом звільнити українську льотчицю Надію Савченко.

Як відомо, Надія Савченко оголосила сухе голодування 3 березня, після того, як суд не дав їй виступити з останнім словом і переніс засідання на 9 березня.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування