Активісти "Азову" запропонували обміняти Кернеса на Савченко

Середа, 9 березня 2016, 20:23

Активісти громадянського корпусу "Азов" пропонують обміняти українську льотчицю Надію Савченко, незаконно ув'язнену в Росії, на міського голову Харкова Геннадія Кернеса.

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", відповідну пропозицію вони написали на стіні будинку навпроти будівлі Генконсульства РФ в Харкові в середу.

"Ми пропонуємо поміняти на Надю Савченко нашого міського голову Кернеса Геннадія Адольфовича. Я думаю, це адекватний обмін, враховуючи, як він свого часу відстоював інтереси "русского міра" в місті", - сказав журналістам організаційний референт Цивільного корпусу "Азов" Ігор Лядов.

"Всі чудово пам'ятають демонстрації з російськими прапорами (1 березеня 2014 року), після яких штурмували обладміністрацію. Тому, думаю, що за "поребриком" його чекають, люблять", - додав він.

Активіст також підкреслив, що акція ГК "Азов" має мирний характер і активісти не мають наміру вдаватися до спроб потрапити на територію консульства.

Акція тривала не більше півгодини. Поки кілька людей розписували стіну, інші скандували патріотичні речівки і вірші, присвячені Савченко.

В акції взяли участь понад 100 осіб.

Весь цей час будівлю Генконсульства посилено охороняли співробітники Нацполіції та Нацгвардії України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News