Протестувальники збираються ночувати на кордоні зі Словаччиною

Середа, 9 березня 2016, 21:54

Водії близько 100 автівок з іноземною реєстрацією, які заблокували рух на пункті пропуску зі Словаччиною "Ужгород", збираються ночувати на кордоні.

Про це повідомляє "Мукачево.net"

Водночас, згідно з інформацією, КПП "Малий Березний" близько 20:00 розблокували.

Акцію на цій ділянці кордону влаштували близько 15 автівок та до 60 осіб на знак солідарності з власниками автомобілів, які заблокували з самого ранку КПП "Ужгород".

Учасники акції протесту на КПП "Ужгород" – а це закарпатські власники авто на іноземних номерах – вже повечеряли прямо на капотах автомобілів, і наразі активно обговорюють проблему.

Акція протесту відбулася також і на КПП "Солотвино", що на кордоні з Румунією. Вона тривала приблизно з 17 до 20 години вечора.

Як відомо, протестувальники незадоволені скасуванням норми, згідно з якою довідка зі СТО давала змогу перебувати автомобілю з іноземною реєстрацією на українській території понад п'ять днів.

Згідно з новими правилами порушення цього терміну загрожує штрафом понад 8 тис. грн і ускладнює користування автомобілем з іноземною реєстрацією.

Мітингувальники вимагають скасувати обмеження на перебування на території України транспортних засобів з іноземною реєстрацією і прирівняти їх до громадян Євросоюзу, які можуть ввозити свої машини на територію України на значно довший термін. Учасники акцій погрожують безстроковими протестами.

У свою чергу представники митної служби уточнили, що довідки СТО діють, проте, щоб уникнути штрафу, надавати їх необхідно в п'ятиденний термін після останнього перетину кордону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування