Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат "діамантового" прокурора просить охорону

П'ятниця, 1 квітня 2016, 15:15

Адвокат екс-заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна Сергій Козаченко просить забезпечити охорону йому й його колегам у справі "діамантових" прокурорів у зв'язку з двома спробами замаху на нього.

За словами адвоката, виступити з такою заявою його змусив той факт, що 30 березня його автомобіль обстріляли на одній із автостоянок у Києві, повідомляє УНІАН.

Як зазначив Козаченко, за висновками фахівців, по автомобілю випустили щонайменше 4 кулі, але в ньому нікого не було – і ніхто не постраждав.

Адвокат сказав, що перша спроба замаху на нього була 15 січня цього року, коли невідомі кинули у двір його заміського будинку дві гранати Ф-1.

Козаченко зазначив, що в першому випадку представники правоохоронних органів прибули за 4 години після виклику, у другому випадку за 5 годин.

Адвокат заявив, що слідчих дій щодо випадку з гранатами не ведуть. За його інформацією, досудове слідство заблоковане нібито за вказівкою керівництва поліції й колишнього заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе.

Через бездіяльність правоохоронців Козаченко найняв приватних детективів – і ті встановили, що замах на нього вчинили члени одного з організованих злочинних угруповань Києва. Інформацію про це для перевірки він передав правоохоронним органам.

"Враховуючи викладене, звертаюся до міжнародних організацій, президента України, керівництва правоохоронних органів (із проханням) забезпечити належну безпеку адвокатам, які беретуть участь у справі, членам їхніх родин, їхнього майна", - заявив адвокат Шапакіна.

Він наголосив, що для завершення гучної справи "діамантових" прокурорів необхідні умови безпеки для адвокатів, а також їхніх підзахисних, бо не виключено, що й проти них можуть вчинити різні провокації.

Як відомо, колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця й екс-першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна затримали 5 липня 2015 року за отримання хабара в розмірі 3 млн 150 тис. грн.

Також під час обшуків у Шапакіна вилучили $400 тис., а в Корнійця – значну кількість ювелірних виробів, 65 діамантів і автомат Калашникова.

4 січня 2016 року Генпрокуратура передала провадження у відношенні так званих "діамантових прокурорів" до суду. Звинувачення у судовому розгляді справи проти "діамантових прокурорів" доручили очолити заступнику генпрокурора Сакварелідзе.

24 березня Сакварелідзе заявив, що в ГПУ продовжують звільняти слідчих, які ведуть справу "діамантових" прокурорів. За його словами, у Генпрокуратурі "зараз робиться все, щоб паралізувати цю справу". Він також назвав Віктора Шокіна адвокатом Корнійця й Шапакіна.

29 березня Сакварелідзе звільнили з прокуратури. Того ж дня Верховна Рада 289 голосами дала згоду на звільнення Шокіна з посади генпрокурора.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування