ГПУ передала до суду справу проти одного з командирів "Беркуту"

П'ятниця, 1 квітня 2016, 16:10

Генпрокуратура 31 березня направила в Печерський райсуд Києва обвинувальний акт стосовно колишнього командира батальйону "Беркута" в Харківській області за порушення під час протестних акцій.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Йому інкримінується перевищення влади та своїх службових повноважень під час подій 1 грудня 2013 року на вулиці Банковій у Києві.

Відомство додає, що дії обвинувачуваного та його підлеглих були спрямовані на виконання явно злочинного наказу, з метою перешкоджання проведенню зборів, демонстрації, вуличної ходи, що явно виходило за межі наданих прав та повноважень і супроводжувалось застосуванням насильства та приниженням гідності людей.

Внаслідок цього, за даними ГПУ, постраждали 25 учасників акцій та 19 журналістів.

Крім того, щодо цих подій командиру "беркутівців" інкриміновано неналежне виконання своїх службових обов’язків, внаслідок чого отримали тілесні ушкодження 26 бійців внутрішніх військ та патрульно-постової служби.

Крім того, ця особа підозрюється у таких же злочинах щодо подій 18 лютого 2014 на вулицях Грушевського, Інститутській, Кріпосному провулку та Маріїнському парку в Києві. Також у цьому епізоді він звинувачується у застосуванні вогнепальної зброї, що призвело до загибелі трьох людей та пораненні ще кількох десятків.

Генпрокуратура нагадала, що загалом за цими двома епізодами повідомлено про підозру восьми особам з числа керівництва держави та правоохоронних органів та чотирьом правоохоронцям - виконавцям цих протиправних дій.

Розслідування триває.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування