МЗС РФ пообіцяв повернути ГРУшників у Росію

Понеділок, 18 квітня 2016, 17:47

Москва продовжить докладати всіх зусиль для повернення російських військових Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва, засуджених в Україні до 14 років в'язниці.

Про це заявив уповноважений МЗС РФ з питань прав людини, демократії та верховенства права Костянтин Долгов, повідомляють "РИА Новости".

"Ми, незважаючи на всі ці проблеми, перешкоди, перепони з боку Києва, продовжуємо працювати з тим, щоб наші громадяни повернулися на батьківщину якомога швидше", – сказав він.

Долгов заявив, що "українська влада чинить різні перешкоди, не виконує своїх зобов'язань ні щодо двосторонньої консульської конвенції дуже часто, ні за Віденською конвенцією", і обурився, що Київ звинувачує Александрова і Єрофеєва у створенні загрози територіальній цілісності України.

Як відомо, суд визнав Александрова і Єрофеєва винними і засудив до 14 років ув'язнення. Сторона захисту вже заявила, що подасть апеляцію.

Також відомо, що вже ведуться переговори по їх обміну на українку Надію Савченко, яку в Росії засудили до 22 років в'язниці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування