Стокгольмський суд просить заборонити продаж ОПЗ. Через Фірташа

Субота, 2 квітня 2016, 12:05
Стокгольмський суд просить заборонити продаж ОПЗ. Через Фірташа

Стокгольмський арбітраж задовольнив клопотання Ostchem Holding Limited Дмитра Фірташа і наказав ПАТ "Одеський припортовий завод" до 31 серпня 2016 року утриматися від відчуження або обтяження своїх необоротних активів.

Як зазначено у повідомленні компанії Ostchem Holding Limited, рішення ухвалено 31 березня 2016 року. 

Як повідомляється, компанія Ostchem Holding Limited звернулася в Стокгольмський арбітраж для захисту своїх прав щодо боргів, сформованих ОПЗ перед підприємствами групи, враховуючи значний обсяг вимог, приватизацію підприємства і зростаючі ризики неповернення боргу.

Зокрема, компанія Ostchem Holding Limited стурбована збільшенням кредиторської заборгованості ОПЗ за рахунок залучення кредитів від державних банків.
 
Єдиною метою Ostchem Holding Limited при зверненні в Арбітраж є повернення заборгованості ОПЗ за поставлений газ. Сума сформованого майже 3 роки тому боргу ОПЗ перед Ostchem Holding Limited (без урахування штрафів, пені та інших втрат) становить 193 млн доларів.

Як відомо, Фонд держмайна України має намір оголосити аукціон про приватизацію ПАТ "Одеський припортовий завод" у другій половині травня і провести його в червні.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звинуватив Дмитра Фірташа в спробі банкрутства Одеського припортового заводу шляхом створення штучних боргів за газ.

Радник глави ФДМ, співвласник компанії Finpoint Сергій Будкін в коментарі ЕП заявляв, що розмір боргів ОПЗ може вплинути на те, скільки грошей держава зможе отримати за акції підприємства в ході приватизації.

"Якщо держава вважає, що підприємство обтяжене частиною боргів, які є незаконними або були сформовані шахрайським шляхом, то держава повинна перед приватизацією очистити підприємство від цих боргів", - зазначив інвестбанкір.

На його думку, як альтернатива підприємство може дати покупцеві імунітет від виплати деяких боргів або від деяких судових процесів.

Усі рішення арбітражу, а саме торгової палати Стокгольмського суду, повинні бути підтверджені на території України.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування