Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Слов'янську затримали організаторів "референдуму"

Субота, 2 квітня 2016, 16:58

У Слов'янську затримали організаторів незаконного референдуму у травні 2014 року.

Про це 2 квітня повідомили у Нацполіції України.

Фігуранти - двоє 25-річних чоловіків - були затримані за місцем проживання на орендованій квартирі. 

"Є незаперечні докази безпосередньої участі затриманих у проведенні незаконного референдуму в травні 2014 року. Після звільнення Слов'янська від окупації чоловіки залишилися у місті, ретельно приховуючи свою причетність до банд", - зазначили у поліції.

Окрім того з кінця 2014 року затримані збирали і передавали терористам інформацію про розташування, чисельність та переміщення підрозділів Збройних сил України.

"Затриманим оголошено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст. 256 (Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття х злочинної діяльності) КК України. Санкція статті передбачає покарання від 3 до 5 років позбавлення волі", – зазначив начальник Слов'янського відділу поліції Сергій Альошин.

У поліції нагадали, що згідно з ч.6 ст. 260 Кримінального кодексу України передбачено звільнення від кримінальної відповідальності осіб, які перебували у складі НЗФ, не скоювали тяжких злочинів, добровільно вийшли з таких формувань і повідомили про їхнє існування в органи державної влади або органи місцевого самоврядування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування