Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко про розрив дипвідносин з РФ: "дулі крутити" - не наша позиція

Неділя, 3 квітня 2016, 20:39

Президент Петро Порошенко заявив, що розрив дипвідносин з Росією не є стратегічною позицією України. 

Про це глава держави заявив ввечері 3 квітня в інтерв'ю українським телеканалам. 

"Військового рішення для деокупації Донбасу і Криму не існує. Для ефективного забезпечення скоординованих дій України і тих, хто нас підтримує у світі, потрібні зусилля дипломатів. Це наш сильний  бік. Українська дипломатія досягла очевидних успіхів", - заявив Порошенко. 

Він підкреслив, що ще одним важливим аргументом проти розриву дипвідносин є те, що представники українських консульств мають захищати інтереси мільйонів українців, які наразі перебувають в РФ.

"У т.ч. - Надії Савченко, мають бути на судилищах, де судять українських патріотів, щоб їх захищати... А сидіти і звідси "крутити дулі", вибачте - упевнений, це не є стратегічна позиція, якій може слідувати Україна", - підкреслив Порошенко.

Як відомо,  наприкінці березня комітет із закордонних справ Верховної Ради схвалив проект постанови №4221 про припинення дипломатичних відносин із Російською Федерацією.

Проект постанови про припинення дипломатичних відносин із РФ було зареєстровано 15 березня. Його авторами є депутати фракції Радикальної партії Оксана Корчинська та Юрій-Богдан Шухевич, депутат фракції "Блоку Петра Порошенко" Олег Петренко, депутат фракції "Батьківщина" Ігор Луценко та позафракційний Володимир Парасюк.

Комітет Верховної Ради у закордонних справах рекомендував парламенту прийняти постанову про припинення дипломатичних відносин з Російською Федерацією.

Згодом стало відомо, що  нардеп Володимир Ар’єв не зміг відкликати свій голос, помилково відданий за розрив дипломатичних відносин з Росією, через те, що двоє інших депутатів покинули залу, зруйнувавши кворум.

Президент Петро Порошенко заявив, що не підтримує ідеї розриву дипломатичних відносин із Росією та вважає, що зусилля необхідно зосередити на виконанні Мінських домовленостей.

Наталія Нечай, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування