Прем’єр Ісландії через скандал з офшорами може піти у відставку

Понеділок, 4 квітня 2016, 05:31

Прем'єр-міністр Ісландії пішов з інтерв'ю після запитання про офшорну компанію, власником якої він, за даними журналістів, є.

Відповідне відео опублікувало The Guardian.

Прем'єр-міністр Ісландії Сігмюндюр Гюннлейгссон після запитання про офшорну компанію, власником якої, за даними матеріалів Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICJ), він є, заявив, що не готовий відповідати на такі запитання і приймає рішення припинити інтерв'ю.

За деякими даними ісландський прем’єр збирається піти у відставку.

Як відомо, міжнародні журналісти-розслідувачі і ціла низка великих ЗМІ одночасно опублікували великі матеріали про іменитих власників великих офшорів, серед яких багато впливових людей.

Ці документи потрапили в розпорядження німецької газети Süddeutsche Zeitung, яка їх надала в розпорядження своїх колег з Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ — International Consortium of Investigative Journalists) і Центру по дослідженню корупції та організованої злочинності (OCCRP — Organized Crime and Corruption Reporting Project).

На OCCRP опубліковані матеріали, крім інших, стосовно українців – президента Петра Порошенка, міського голови Одеси Генадія Труханова, екс-прем'єра Павла Лазаренка і власника газети Kyiv Post Мохаммада Захура – британського бізнесмена, який живе і веде бізнес в Україні.

Частину розслідування про податкові маневри Порошенка можна почитати тут.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування