Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Апеляційний суд підтримав підвищення цін на газ для населення

Понеділок, 4 квітня 2016, 12:13

Київський апеляційний адмінсуд визнав законним рішення Національної комісії держрегулювання енергетики й комунальних послуг про збільшення з 1 квітня 2015 року ціни на газ для населення.

Як повідомляють "Українські новини", про це йдеться у постанові суду від 21 березня, оприлюдненій у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення Окружного адміністративного суду Києва від 3 листопада 2015 року.

Тоді суд першої інстанції визнав незаконною постанову Національної комісії держрегулювання енергетики й комунальних послуг (НКРЕКП) №583 від 3 березня того ж року, якою регулятор збільшив ціни на газ для побутових споживачів до 7 188 гривень/тис. куб. м і ввів так звану соціальну норму 200 куб. м газу за ціною 3 600 гривень/тис. куб. м на щомісяця опалювального періоду.

Він вважав, що на той момент у виконувача обов'язків голови комісії Дмитра Вовка не було повноважень підписувати постанову №583, оскільки НКРЕКП не передбачає наявності такої посадової особи як "виконувач обов'язків голови".

А суд апеляційної інстанції визнав законним рішення Нацкомісії, яким вона підвищила ціни на природний газ для населення до 3,6 гривень/куб. м (у рамках соціальної норми 200 куб.м/місяць) і 7,2 гривень/куб. м, починаючи з 1 квітня 2015 року.

На думку цього суду, НКРЕКП мала всі повноваження ухвалювати зазначену постанову.

Апеляція була подана від Нацкомісією з державного регулювання енергетики й комунальних послуг та НАК "Нафтогаз України".

Ухвалюючи рішення про підвищення тарифів на газ для населення, НКРЕКП керувалася текстом меморандуму з Міжнародним валютним фондом, підписаним президентом, прем'єр-міністром, міністром фінансів і головою Національного банку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...