Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стан здоров'я Савченко дозволяє її "етапувати" - глава ГСК

Понеділок, 4 квітня 2016, 15:57

Глава Громадської спостережної комісії з контролю за дотриманням прав людини в місцях примусового утримання Ростовської області РФ Леонід Петрашис вважає, що перешкод для етапування української льотчиці Надії Савченко немає.

Про це він заявив російському агентству "Интерфакс-Юг" в понеділок.

"Судячи з даних головного управління Федеральної служби виконання покарань по Ростовській області, стан Савченко задовільний. У неї трохи знижений тиск, є скарги на певні нездужання", - Петрашис.

"Перешкодою для етапування засудженої може стати необхідність стаціонарного лікування. Проте в даний час її немає", - зазначив він.

За словами Петрашиса, Савченко відмовляється від забору аналізів. Тому лікарі двічі в день проводять візуальний огляд, стежать за її тиском і вагою. Остання наразі складає 64 кілограми.

Також він зазначив, що місце ув'язнення Савченко, швидше за все, буде вибрано протягом десяти діб з моменту набуття чинності вироку суду у її справі (5 квітня - ред.).

У прес-службі головного управління Федеральної служби виконання покарань по Ростовській області агентству повідомили, що місце ув'язнення української льотчиці поки не відоме.

"Поки інформації про місце, в яке етапують Савченко, у нас немає", - сказав співрозмовник агентства.

Як відомо, українка остаточно відмовилася подавати апеляцію на вирок Донецького суду Ростовської області РФ, який присудив їй 22 роки колонії.

Адвокати відзначали, що стан здоров'я Савченко стабільний. Вона п'є тільки воду.

Як відомо, українка погрожувала почати сухе голодування після вступу в силу обвинувального вироку, який вона не визнає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...