Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США не зважатимуть на офшори Порошенка, обіцяють підтримку

Вівторок, 5 квітня 2016, 13:25

Сполучені Штати й надалі підтримуватимуть президента Петра Порошенка та уряд України, попри публікацію "панамського архіву".

Про це під час брифінгу заявив прес-секретар Білого дому Джош Ернест, передає Радіо Свобода.

"Беручи до уваги обсяг цих документів, не варто робити поспішні висновки. Але правда полягає в тому, що президент Порошенко, разом з урядом України продемонстрував відданість імплементації великої кількості антикорупційних реформ в Україні. І американська влада сприяє його команді на шляху імплементації всіх цих реформ", – сказав Ернест.

За його словами, в України зараз багато справ, над якими треба працювати, тому про це не варто забувати в світлі сенсаційних повідомлень.

"Попереду багато роботи. Але якщо поглянути на дії попередника Порошенка, стає очевидно, що Україна зробила великий прогрес. Також очевидно те, що успішна імплементація цих антикорупційних реформ є критично важливою для довгострокового успіху української нації", - сказав він.

"США надалі підтримуватимуть Україну, надаючи допомогу в питаннях безпеки, економічну допомогу. Ми також будемо закликати їх запроваджувати ці реформи чесно, щоб гарантувати успіх нашого партнера України в довгостроковій перспективі", – сказав Ернест.

Як відомо, 3 квітня світові ЗМІ одночасно опублікували велике розслідування, що розкриває причетність багатьох світових лідерів і відомих людей різних професій до приховування величезних сум грошей в офшорних компаніях.

У матеріалі присутня інформація стосовно трьох українців – президента Петра Порошенка, екс-прем'єра Павла Лазаренка і власника газети Kyiv Post Мохаммада Захура – британського бізнесмена, який живе і веде бізнес в Україні.

Частину розслідування про офшори Порошенка можна почитати тут. Претензії до Порошенка полягають у приховуванні факту створення компаній в офшорі. 

Генеральна прокуратура не побачила складу злочину в діях Порошенка, вивчивши інформацію в ЗМІ про наявність у нього офшорів у Панамі.

У вівторок голова Фіскальної служби Роман Насіров повідомив, що Фіскальна служба проводить перевірку фактів наявності офшорних компаній у Порошенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування