Порошенко, Ярош, Шкіряк: у Азарова придумали "список Грабовського"

Вівторок, 5 квітня 2016, 16:40

Російська організація екс-прем'єра України Миколи Азарова, яка називає себе "Комітетом порятунку України", підготувала "список Грабовського" з іменами тих, кого вважає ворогами України.

Про це йдеться на сайті організації.

Список названий за іменем адвоката Юрія Грабовського, який захищав російських ГРУшників у суді і був знайдений убитим в Черкаській області.

"Комітет порятунку України підготував свій "список Грабовського", куди ми включили тих, хто в тій чи іншій формі несе відповідальність за звіряче і демонстративне вбивство адвоката, за знущання і тортури політв'язнів у катівнях СБУ та МВС України, в таємних в'язницях каральних батальйонів", – йдеться в повідомленні.

В списку поки названі 22 імені українських політиків і силовиків, серед них – президент Петро Порошенко, секретар РНБО Олександр Турчинов, віце-спікер Андрій Парубій, колишні генпрокурори Віктор Шокін і Віталій Ярема, голова СБУ Василь Грицак, голова МВС Арсен Аваков, його радники Зорян Шкіряк та Антон Геращенко, екс-лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош, луганський губернатор Георгій Тука та інші.

У Азарова також закликали "всіх небайдужих громадян України доповнити цей список, включати в нього карателів у погонах, які відзначилися звірствами і знущаннями над заарештованими та ув'язненими", суддів, правоохоронців та інших, причетних "до створення в країні атмосфери терору і насильства, страху і залякування".

При цьому в повідомленні розкритикували "список Савченко", який Порошенко представив 30 березня в США. На думку "комітету", цей список нікого не вразив і лише втомив "європейців і англо-саксів", а в українців "викликав гнів".

Саму Савченко назвали в повідомленні "військовим злочинцем", "бойовиком" і "садисткою-наводчицею".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News