Угорця, який воював за "ДНР" і "здався" Україні, відпустили додому

Вівторок, 5 квітня 2016, 23:43

52-річний громадянин Угорщини, який воював на боці так званої "ДНР" та добровільно здався українським правоохоронцям, звільнили від кримінальної відповідальності.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Донецької області.

Згідно з інформацією, у листопаді 2014 року чоловік незаконно перетнув кордон та приїхав на тимчасово непідконтрольну Україні територію, де вступив до лав незаконних збройних формувань.

Він пройшов підготовку, під час контракту займав посаду водія-гранатометника відділення зв’язку № 1 мотострілецького батальйону 5 окремої мотострілецької бригади № 1 армійського корпусу так званого "Міністерства оборони ДНР".

Під час проходження служби угорець чергував зі зброєю в місці розташування мотострілецького батальйону. За виконання своїх обов’язків отримував щомісячну винагороду в розмірі 15 тисяч рублів.

"У лютому поточного року, розчарувавшись в діяльності терористів, чоловік вийшов зі складу незаконного збройного формування та приїхав на територію міста Бахмут Донецької області, де добровільно здався правоохоронцям", - повідомляє прес-служба прокуратури.

Дії іноземця кваліфікували за ч. 2 ст. 260 КК України (участь у непередбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях).

"Враховуючи той факт, що чоловік здався правоохоронцям та зізнався у скоєнні правопорушень, за клопотанням Артемівської місцевої прокуратури, ухвалою суду його звільнено від кримінальної відповідальності", - зазначили у прокуратурі.

У відомстві нагадали, що згідно із законодавством України, особа, яка добровільно повідомила правоохоронний орган про терористичну діяльність, сприяла її припиненню або розкриттю злочинів, вчинених у зв'язку із створенням або діяльністю такої групи чи організації, звільняється від кримінальної відповідальності.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News