У Дніпропетровську СБУ закрила конверт-центр з оборотом 300 млн

Середа, 6 квітня 2016, 06:53

Співробітники Служби безпеки України в Дніпропетровську припинили діяльність конвертаційного центру з загальним обігом у 300 млн грн.

Про це, посилаючись на прес-службу Управління СБУ в Дніпропетровській області, пише Інтерфакс-Україна.

Згідно з повідомленням, двоє жителів Дніпропетровська зареєстрували ряд фіктивних фірм для мінімізації податкових платежів і переведення в готівку коштів на підставі безтоварних операцій. Клієнтами "конверта" були майже 100 банківських структур і підприємств регіону.

"Готівка знімалася кур'єрами в банківських відділеннях і передавалася замовнику. Залежно від типу фінансової угоди відсоток організаторів конверта склав від 4,5 до 11%. За попередніми даними, загальний обсяг коштів, "відмитих" через конвертцентр в 2015-2016 роках, досягав майже 300 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуків в офісному приміщенні, машинах кур'єрів і за місцем проживання організаторів співробітники СБУ вилучили понад мільйон гривень. Правоохоронці також виявили бухгалтерську документацію та печатки фіктивних підприємств, комп'ютерну техніку з доказами проведення фіктивних операцій. Проводиться перевірка банківських рахунків, що використовувалися центром конвертації.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування