Порошенко сказав у Японії, що треба зробити до зняття санкцій із РФ

Середа, 6 квітня 2016, 11:01

Президент України Петро Порошенко закликає світ не знімати санкції з Російської Федерації до звільнення Донбасу й Криму.

Про це він заявив у Токіо у відповідь на запитання журналістів у Національному прес-клубі Японії в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я мрію, щоб усі країни підтримали Україну й зняли санкції лише тоді, коли Росія відведе війська, коли буде встановлено мир і стабільність у моїй країні й коли російські війська покинуть Крим", - сказав Порошенко.

Президент нагадав, що санкції тісно пов'язані з виконанням Росією Мінських угод.

"Я абсолютно упевнений, що на зустрічі лідерів G7 Україна буде однією з основних тем порядку денного", - сказав він.

"Ми обговорюємо, і вони будуть обговорювати ефективні інструменти, як можна мотивувати Росію імплементувати Мінські угоди, вивести свої війська й відновити український суверенітет на окупованій території. Санкції – це інструмент", - додав Порошенко.

Він також наголосив, що для проведення виборів на окупованій частині Донбасу необхідне виконання Росією й бойовиками, який вона підтримує, низки умов.

"Має бути створено умови для цього", - заявив Порошенко.

Він нагадав ці умови: повноцінне припинення вогню в регіоні, виведення техніки й військ, повний доступ спецмісії ОБСЄ, – тоді буде можливе проведення виборів за українським законодавством і в відповідності з нормами ОБСЄ.

"Іноземні війська повинні піти, контроль над кордоном має бути відновлено", - додав президент України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...