Гризлову теж не подобається поліцейська місія ОБСЄ на Донбасі

Середа, 6 квітня 2016, 15:00

Представник Росії в мінській контактної групи Борис Гризлов вважає, що реалізація ідеї міжнародної поліцейської місії на Донбасі може тільки загострити обстановку в регіоні.

Про це він заявив журналістам у Мінську, повідомляє "Інтерфакс".

"Ми знаємо позицію другої сторони "внутрішньоукраїнського" конфлікту, яка бачить в такого роду діях спробу іноземної окупації їхньої території. А значить, подібні заклики не тільки не допоможуть у пошуках мирного рішення, а, навпаки, буде лише провокувати загострення ситуації. У чому переконаний, не зацікавлені ні Україна, ні Євросоюз, ні Росія", – заявив він.

Гризлов додав, що обговорення цієї ідеї, яка "відбувається на тлі нагнітання обстановки, нібито виправдовує необхідність реалізації такої ініціативи".

"На жаль, у випадку з пропозицією про так звану міжнародну поліцейську місію не дотримується жоден з базових принципів українського врегулювання. Так, комплекс заходів щодо виконання Мінських угод не містить навіть згадки про створення такої структури", – заявив він.

Як відомо, раніше Україна неодноразово закликала направити збройну поліцейську місію ОБСЄ на Донбас для підтримання миру. Бойовики виступають категорично проти і погрожують відновити війну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування