Бойовики відмовилися відкрити пункт пропуску в Золотому - Оліфер

Середа, 6 квітня 2016, 18:18

Під час роботи Тристоронньої контактної групи в Мінську українська сторона поставила питання про зрив відкриття автомобільного коридору Лисичанськ-Золоте-Первомайськ-Стаханов представниками ОРЛО.

Про це у середу на свої сторінці у Facebook написала прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"31 березня 2016 року о 10:30 був відкритий КПВВ в Золотому. Саме ОРЛО регулярно піднімали питання відкриття цього КПВВ. Однак, незважаючи на попередні домовленості, досягнуті як в рамках підгруп з гуманітарних і економічних питань, так і на засіданні Тристоронньої контактної групи, представники окремих районів Луганської області з невідомих причин заблокували пропуск людей, автотранспорту і гуманітарних вантажів", - написала вона, вказавши, що сьогодні тристороння контактна група закінчила роботу.

"Подібний підхід до вирішення соціально-економічних загострює гуманітарну ситуацію в регіоні. Своєї згоди на відкриття даного автомобільного коридору представники окремих районів Луганської області не дали і сьогодні",  - зазначила вона.

Також, за словами Оліфер, українська сторона очікує, що представники окремих районів Донецької та Луганської областей продовжать роботу зі звільнення незаконно утримуваних осіб.

"Як і обмовлялося раніше, в першу чергу мова йде про людей, які потребують медичної допомоги, а також тих, хто перебуває в полоні більше року", - зазначила вона.

В цьому контексті українська сторона піднімала питання про звільнення української льотчиці Надії Савченко.

За словами Оліфер, також піднімалося питання доступу Міжнародного Комітету Червоного Хреста до українських заручників, які знаходяться на непідконтрольною Україні частини Донбасу.

В Минске окончена сегодняшняя работа Трехсторонней контактной группы.Продолжаются обстрелы со стороны представителей о...

Опубліковано Darka Olifer 6 квітня 2016 р.

Як відомо, 31 березня у Золотому почав роботу перший в Луганській області автомобільний пункт пропуску.

Пізніше голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука заявив, що це пункт пропуску довелося закрити, бо бойовики не пропускали машини через лінію розмежування.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування