Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ГПУ обіцяють звільнити Стоянова, якщо суд не заборонить

Четвер, 7 квітня 2016, 14:17
У ГПУ обіцяють звільнити Стоянова, якщо суд не заборонить
Думская.net

Генеральна прокуратура звільнить прокурора Одеської області Миколу Стоянова, який, на думку Міністерства юстиції, потрапляє під люстрацію, якщо на те не буде заборони суду.

Про це заявив в.о. генерального прокурора Юрій Севрук журналістам у четвер у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"У цьому питанні ми зараз розбираємося. І якщо такий факт дійсно знайде своє підтвердження, і ніяких обставин, які цьому перешкоджатимуть, не буде, то буде прийнято відповідне рішення найближчим часом", - сказав він.

При цьому Севрук уточнив, що одним з факторів, який не дозволить звільнити цього прокурора, може бути рішення суду.

В.о. генпрокурора нагадав, що четверо прокурорів потрапляють під дію закону "Про очищення влади", однак Генпрокуратура не може їх звільнити, оскільки звільнення буде порушенням закону в зв'язку з рішеннями судів.

Як відомо, Віктор Шокін, перед зняттям його з посади генпрокурора 29 березня призначив Стоянова прокурором Одеської області - на виконання постанови Одеського окружного адміністративного суду. Перед цим він звільнив з цієї посади Давида Сакварелідзе.

В Одесі мітингували проти повернення Стоянова в прокуратуру.

Стоянова призначали прокурором Одеської області в 2014 році. До цього він працював на різних посадах в органах прокуратури. 7 липня 2014 року тодішній генпрокурор Віталій Ярема заявив, що Стоянов написав заяву про відставку.

Пізніше Стоянов оскаржив своє звільнення в суді.

Саме він у 2010 році закрив справу проти одіозного лідера проросійської партії "Родіна" Ігоря Маркова, яке пізніше відновлювала ГПУ.

Стоянова вважають людиною колишнього генпрокурора Святослава Піскуна. ЗМІ звинувачували його в організації корупційних схем.

За даними одеського видання "Думская", Стоянов володіє автопарком з 8 дорогих авто, нерухомістю в Одесі, Миколаєві та Іспанії, чотирма ресторанами в Одесі, а також має мисливські угіддя під Києвом і Одесою.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування