Стоянов у заяві збрехав, що не підпадає під люстрацію

Четвер, 7 квітня 2016, 18:48

Прокурор Одеської області Микола Стоянов, якого призначили замість Давіда Сакварелідзе, збрехав у заяві, що не підпадає під люстрацію. 

Про це на своїй сторінці у Facebook написала директор департаменту Мін'юсту з питань люстрації Тетяна Козаченко. 

Козаченко також оприлюднила заяву Стоянова. 

"Прокурор Одеської області Микола Стоянов написав в заяві на люстраційну перевірку, що він не підпадає під заборони (люстрацію). В Польщі таких людей називали люстраційний брехун", - написала вона.

"Звільнення тих хто не менше року був на люстраційних посадах відбувається без проходження перевірки, згода на яку дається особою у заяві", - додала вона.

Прокурор Одеської області Микола Стоянов написав в заяві на люстраційну перевірку, що він НЕ ПІДПАДАЄ ПІД ЗАБОРОНИ (люст...

Опубліковано Tetiana Kozachenko 7 квітня 2016 р.

Як відомо, Стоянова призначали прокурором Одеської області ще у 2014 році. До цього він працював на різних посадах в органах прокуратури. 7 липня 2014 року тодішній генпрокурор Віталій Ярема заявив, що Стоянов написав заяву про звільнення.

Пізніше Стоянов оскаржив своє звільнення в суді.

Саме він у 2010 році закрив справу проти одіозного лідера проросійської партії "Родина" Ігоря Маркова, яку згодом поновлювала ГПУ.

29 березня екс-генпрокурор Віктор Шокін, звільнив Давида Сакварелідзе з посади заступника генерального прокурора - прокурора Одеської області. Того ж дня Шокін призначив на це місце Стоянова.

У четвер 7 квітня в Мін'юсті офіційно заявили, що він підпадає під дію закону про очищення влади, оскільки в період із 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року був на посадах, щодо яких здійснюються заходи з очищення влади: заступника прокурора Миколаївської області, заступника прокурора Київської області.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування