У США пройшла акція проти окупації азербайджанських територій

П'ятниця, 8 квітня 2016, 00:52

Перед будівлею Білого Дому у Вашингтоні відбулася акція протесту проти окупації азербайджанських територій ВС Вірменії, організована азербайджанцями, які проживають в столиці США.

Про це пише агенство Анадолу.

Протестуючі несли прапори Азербайджану, Туреччини і США, а також транспаранти з написами "Вірменські військові винні в агресії і тортурах", "Підніміть голос проти незаконної окупації територій Азербайджану", "Вірменія винна в етнічних чистках".

Представник азербайджанської діаспори Заур Байрамлі нагадав, що азербайджанські землі протягом багатьох років перебувають під окупацією Вірменії.

"Єдиним рішенням нагірно-карабаської проблеми є деоккупація земель Азербайджану. Лише після цього може обговорюватися статус Нагірного Карабаху. Закликаємо світове співтовариство сприяти справедливому вирішенню цієї проблеми", - заявив він.

Як відомо, ситуація в Нагірному Карабасі загострилася. Опівдні 5 квітня бойові дії у зоні нагірно-карабахського конфлікту були припинені за згодою сторін.

За даними ООН, щонайменше 33 людини загинули і понад 200 отримали поранення в результаті військових зіткнень в Нагірному Карабасі у минулі вихідні.

7 квітня Азербайджан заявив про порушення перемирʼя у Нагірному Карабаху

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...