Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Асоціація адвокатів просить визнати їх потерпілими у справі Грабовського

П'ятниця, 8 квітня 2016, 12:01

Голова Національної асоціації адвокатів (НААУ) Лідія Ізовітова подала заяву до Головної військової прокуратури про залучення НААУ як потерпілої у кримінальному провадженні за фактом вбивства адвоката Юрія Грабовського.

Про це повідомляє сайт НААУ.

"Вбивство адвоката Грабовського Ю.Л. – важка втрата для усієї адвокатури України. Проте Національна асоціація адвокатів України, відповідно до приписів ст. 55 КПК України, не може бути визнана потерпілою за ознаками спричинення їй моральної шкоди. Натомість Національна асоціація адвокатів України вважає, що кримінальним правопорушенням їй спричинена матеріальна шкода", - ідеться у листі.

Як відомо, 10 березня 2016 року НААУ звернулася із письмовою заявою до Національної поліції з приводу зникнення адвоката Грабовського.

25 березня головний військовий прокурор Матіос заявив, що Грабовського знайдено мертвим.

Вбивці закопали його тіло за 30 км від Жашкова Черкаської області. Його тіло було сильно понівечено. Сетра Грабовського не змогла його опізнати, це зробив стоматолог загиблого.

Наразі за підозрою у вбивстві затримали 2 чоловіків: 19 річного Максима Чмільова і 26-річного Артема Яковенка. Але, як заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, є ще 4 фігуранта, яких зараз шукають.

Українські і російські спецслужби звинувачують один одного у причетності до вбивства, адвокати також не відкидають побутову версію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування