Доповідачі ПАРЄ не змогли потрапити на окупований Донбас

П'ятниця, 8 квітня 2016, 13:56

Доповідачі Парламентської асамблеї Ради Європи Марілуїза Бек (Marieluise Beck) і Христина Зеленкова (Kristyna Zelienkova) відзначають погіршення ситуації з безпекою на Донбасі та неможливість проведення там виборів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ПАРЄ, передають Українські новини.

"Доповідачі ПАРЄ Марілуїза Бек (Німеччина) і Христина Зеленкова (Чехія), закінчуючи чотириденний ознайомчий візит в Київ, Маріуполь і Дніпропетровськ, висловили стурбованість у зв'язку з поновленням погіршення ситуації з безпекою уздовж лінії розмежування", - сказано в ньому.

З міркувань безпеки, доповідачі не змогли відвідати непідконтрольні українському уряду райони Донецької і Луганської областей.

Вони дійшли висновку, якщо вони не можуть безпечно потрапити на окуповані території протягом одного або двох днів, то найближчим часом не можна буде вільно провести справедливі вибори на цих територіях.

Як відомо, представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний вважає, що вибори на окупованих територіях Донбасу можуть відбутися тільки тоді, коли там буде безпечно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування