З початку року на Донбасі загинули 103 російських військових - розвідка

П'ятниця, 8 квітня 2016, 14:32

З початку 2016 року на тимчасово-окупованій території Донецької і Луганської областей загинули 103 російських військовослужбовців, 98 отримали важкі поранення.

Про це під час брифінгу у п'ятницю заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

У відомстві відмітили, що протягом останнього часу зростає кількість загиблих російських військовослужбовців на території України.

"При цьому, відповідно до указу президента Росії Путіна, вся інформація стосовно загиблих – секретна. З початку року встановлено втрати кадрових російських військових на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. За нашими даними такі втрати становлять 103 загиблими і 98 важко пораненими", - сказав Скібіцький.

"Для приховування санітарних втрат а також загиблих на території Уркаїни, російське командування здійснює ряд заходів. Перш за все, списує такі втрати на проведення заходів оперативної бойової підготовки на території Російської Федерації", - додав він.

Зазначається, що з початку року в Росії було проведено вже шість таких навчань.

"Останні масштабні навчання відбулися недавно, 4 квітня, в Автономній республіці Крим", - сказав Скібіцький.

"Крім того для приховування втрат на території України в Донецьку здійснюється будівництво спеціальних об'єктів, де буде зберігатися загиблі, а також буде проведена їхня ідентифікація. Для ідентифікації з Російської Федерації прибула мобільна лабораторія для встановлення ДНК", - зауважив він.

Водночас Скібіцький заявив, що протягом останнього тижня було зафіксовано 387 випадків обстрілу позицій українських військ. В тому числі із застосуванням 152-мм та 122-мм артилерійських систем.

"Найбільш інтенсивні обстріли були в районі населених пунктів Зайцевого та Авдіївки", - сказав він.

За його словами, за тиждень розвідувальними органами України було виявлено 32 факти порушення Мінських домовленостей щодо відведення озброєння та військової техніки.

"Зокрема у 15-кілометровій зоні 11 фактів - було виявлено 67 танків, у 25-кілометровій – було зафіксовано 53 артилерійські системи, і в 35-кілометровій зоні – 23 одиниці БМ21 "Град", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News