Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До суду над ГРУшниками викликали 5 бойовиків "ЛНР"

П'ятниця, 8 квітня 2016, 14:28

Голосіївський районний суд Києва вирішив викликати свідків захисту російських військових Єрофєєва і Александрова - представників так званої "ЛНР" до Києва на засідання суду 11 квітня.

Про це передає "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Таким чином суд не задовольнив клопотання адвоката російського спецназівця Євгена Єрофеєва Оксани Соколовської про допит низки свідків захисту - представників так званої "ЛНР" - в режимі відеоконференції

Соколовська аргументувала необхідність дистанційного допиту свідків захисту, які проживають у Луганську (представників "збройних сил ЛНР"), загрозою їхньому життю на території України.

У свою чергу сторона прокуратури заявила, що протестує проти проведення допиту свідків у режимі відеоконференції, так як побоювання не підтверджені.

Суд встановив у захисту можливість присутності свідків в Біловодському райсуді Луганської області для проведення допиту в дистанційному режимі з Голосіївським райсудом Києва.

Потім суд відмовив у задоволенні заявленого клопотання, вирішивши, що підстав для дистанційного допиту немає.

Суд зобов'язав захист повідомити свідків (п'ятьох осіб) повістками, які підготує суд. Їх викликають до Києва на засідання Голосіївського райсуду 11 квітня.

Голосіївський райсуд також вирішив не викликати на допит керівника фракції "БПП Солідарність" Юрія Луценка як свідка захисту російських спецназівців.

Відзначається, що Соколовська заявила клопотання про намір допитати Луценка в зв'язку з оприлюдненими ним на засіданні Верховної Ради фотографіями з телефону.

Прокуратура виступила проти задоволення клопотання захисту, колегія суддів зазначила, що не вважає обгрунтованим таке прохання, оскільки, на думку суду, Луценко не зможе надати необхідні дані.

Голосіївський райсуд продовжить засідання у справі російських спецназівців 11 квітня о 10.30.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування