Продюсер "Вестей" заявила, що СБУ замовили скандал з Кушанашвілі

П'ятниця, 8 квітня 2016, 16:17

Генеральний продюсер радіо "Вести" Юлія Литвиненко заявила, що російському телеведучому Отару Кушанашвілі заборонили на три роки в'їзд в Україну, бо намагалися "позбутися конкурента".

Про це вона сказала в інтерв'ю інтернет-виданню "Детектор Медіа".

"Отар був запрошений ведучим ранкового розважального шоу, Отар не є політичним журналістом, і ніколи не робив жодних політичних заяв. Тому мені здається, що це просто схоже на усунення конкурента - як це не прикро, руками Служби безпеки України", - сказала вона.

На запитання, чи дійсно хтось із конкурентів міг залучити СБУ для усунення Кушанашвілі, Литвиненко натякнула, що не бачить реальних підстав для заборони на його в'їзд.  

"Ось ви журналіст, дайте собі відповідь на питання: на якій підставі заборонили в'їзд в Україну Отару Кушанашвілі? Ви ж прекрасно розумієте, що вагомих підстав для того, щоб він отримав заборону на три роки на в'їзд в країну, не було: він не фотографувався з терористами "ЛНР / ДНР", не позував зі зброєю в руках і т. д", - сказала вона. 

Водночас Литвиненко сказала, що буде рахуватися із рішенням держструктури, маючи на увазі СБУ.

"Взагалі ж, конфлікт між Отаром і СБУ, в який ми опинилися всі втягнуті, - огидний. Інша справа, що воювати з СБУ і доводити, що вони не мають рації, я не стану, тому що будь-які помилки не робили інститути державної влади - це інститути державної влади, які я поважаю", - сказала вона.

Як відомо, 28 березня Служба безпеки України на три роки заборонила в'їзд в Україну скандальному телеведучому Отару Кушанашвілі, який різко висловлювався про Україну, а також на адресу української влади.

Раніше, Кушанашвілі планував влаштуватися ведучим на радіо "Вести". Це викликало обурення багатьох українських політиків, журналістів та активістів через прокремлівські заяви Кушанашвілі і його критику на адресу України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування