Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жебрівський стверджує, що не піде в генпрокурори

П'ятниця, 8 квітня 2016, 16:43

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський не отримував пропозицію очолити Генеральну прокуратуру, а якщо воно надійде – відмовиться.

Про це він заявив в інтерв'ю ЛІГА.net.

"Мені така пропозиція не надходила. Ми говорили про це з президентом в минулому році, були з цього приводу незрозумілі чутки, і я сказав, що мене ця позиція не цікавить... Я сказав президенту, що себе генеральним прокурором не бачу. Це було в листопаді або грудні. Президент відповів мені: які чутки, є діючий генеральний прокурор (Шокін, – ред.), я чутками не керуюся", – сказав він.

На уточнююче питання, чи не надходила пропозиція вже після голосування у Верховній Раді за відставку Шокіна, Жебрівський відповів: "Я таку пропозицію не розглядаю. Я кажу абсолютно щиро".

Нагадаємо, раніше депутат Ірина Луценко, дружина голови фракції БПП Юрія Луценка, повідомила, що на посаду генпрокурора розглядають багато кандидатур, серед яких – Жебрівський. Цю інформацію журналістам повідомляли джерела в Адміністрації президента і в Верховній Раді.

Наразі фаворитом на крісло генпрокурора вважається перший заступник голови відомства Юрій Севрук, який зараз виконує обов'язки генпрокурора. У четвер він заявив, що пропозицій очолити відомство йому не надходило, однак він не проти.

Серед претендентів також називається Юрій Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування