СБУшник, якого затримали ФСБ, вже дає свідчення в Україні

П'ятниця, 8 квітня 2016, 18:02

Співробітник СБУ Юрій Іванченко, якого затримали ФСБ на території Росії, повернувся в Україну і дає свідчення.

Про це розповів у п'ятницю на брифінгу голова СБУ Василь Грицак, йдеться у заяві відомства. 

"Його затримано співробітниками Служби (безпеки - ред.), зараз відбуваються допити", – повідомив він.

"Підкреслимо, що підполковник давно перебував у полі зору внутрішньої безпеки СБ України. У травні минулого року йому було скасовано допуск до державної таємниці за службові порушення, а у грудні рішенням керівництва його вивели у розпорядження", - сказано у повідомленні. 

Як зазначається, Іванченко просився виїхати до Росії відвідати хвору родичку, але такого дозволу не отримав.

"Тому він вирушив до РФ несанкціоновано, що є грубим порушенням. Після перетину кордону Іванченко був затриманий представниками російської спецслужби", - повідомили в СБУ. 

Грицак наголосив, що жодних спеціальних завдань Іванченко не отримував: "Ніхто, ні з яким завданням його до Росії не відправляв".

Як відомо, 31 березня ФСБ Росії заявлило, що затримало співробітника департаменту контррозвідки центрального апарату Служби безпеки України підполковника Юрія Іванченка.

Іванченко, як заявили в ФСБ, в кінці березня прибув Росію під приводом відвідування родичів, незважаючи на те, що виїзд на територію Росії своїм співробітникам українські спецслужби заборонили.

У повідомленні, поширеному ФСБ, йдеться про те, що Іванченко намагався запропонувати свої послуги російським спецслужбам ще в 2014 році.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування