Лавров: санкції не змусять Москву поступитися інтересами

Середа, 25 травня 2016, 11:23

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що спроби тиску на Росію шляхом односторонніх санкцій "не змусять Москву поступитися національними інтересами".

Про це він сказав в інтерв'ю угорській газеті "Мадяр Немзет", передає РИА Новости.

"Очевидно, що спроби тиску на Росію шляхом односторонніх санкцій не змусять нас відмовитися від нашої принципової лінії", – заявив Лавров.

Російський міністр в черговий раз відзначив, що Росія не обговорювала і не має наміру обговорювати критерії скасування обмежень.

"Це питання слід ставити тим, хто був ініціатором розкручування санкцій спіралі", – заявив дипломат.

Російський міністр висловив думку, що нинішній кризовий період у відносинах Росії і Євросоюзу буде пройдений.

За його словами, в Москві впевнені в тому, що Росія найближчому майбутньому залишиться для Євросоюзу основним партнером в енергетичній сфері.

Говорячи про позицію ЄС про те, що санкції з РФ можуть бути зняті тільки при повному виконанні мінських угод, міністр заявив, що "подібна постановка питання лише заохочує Київ безкарно саботувати реалізацію мінського комплексу заходів".

"Виходить, що російсько-єсівські зв'язки стали заручником безвідповідальної лінії української влади", – цитує Лаврова російський "Інтерфакс".

"При цьому закриватися від решти світу не збираємося. Будемо і далі відкриті для нарощування взаємодії з партнерами на рівноправній і взаємовигідній основі", – додав міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування