Бойовики пиляють обладнання на Алчевському меткомбінаті - розвідка

Вівторок, 3 травня 2016, 15:27

На території Донбасу, тимчасово окупованій проросійськими бойовиками, триває знищення інфраструктури та промислових об’єктів.

Як повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України, зокрема 3 травня військовослужбовці 4-ї окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ розпочали демонтаж та вивіз обладнання з території Алчевського металургійного комбінату.

Як відомо, раніше у розвідці повідомляли, що 29 квітня  помічник президента Росії Владислав Сурков відвідав територію тимчасово окупованого Донбасу та провів у м.Сніжне закриту нараду з керівним складом "ДНР".

За даними розвідки, основна увага приділялась "питанням розвитку обстановки на лінії зіткнення та планам подальших дій; стану промислової інфраструктури, а також вивезенню на територію РФ виробничих потужностей з Харцизьк, Торез, Шахтарськ". 

Алчевський меткомбінат входив до складу корпорації ІСД ("Індустріальний союз Донбасу"), разом з підприємствами "Алчевський коксохімічний завод" та "Дніпровський металургійний комбінат імені Ф. Е. Дзержинського".

У 2009 році один із співвласників корпорації Віталій Гайдук вийшов зі складу її акціонерів, продавши свою частку іншим акціонерам - Сергію Таруті та Олегу Мкртчану.

У 2010 році в ІСД повідомили, що 50%+2 акції компанії придбала група інвесторів на чолі з Олександром Катуніним, екс-співвласником "Євразхолдингу".

У 2014 році 49,9% акцій ІСД були продані групі інвесторів, яку очолює швейцарська компанія Carbofer, що належить Катуніну. За даними Луганської регіональної торгово-промислової палати, Carbofer стала єдиним власником корпорації ІСД.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...