Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міноборони США: НАТО захистить своїх союзників від агресії РФ

Вівторок, 3 травня 2016, 21:47
Міноборони США: НАТО захистить своїх союзників від агресії РФ

НАТО захистить своїх союзників від російської "агресії" та міжнародний порядок, який базується на праві. 

Про це 3 травня заявив міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ештон Картер, пише Німецька хвиля. 

У своєму виступі з нагоди представлення нового головнокомандувача об'єднаними силами НАТО в Європі, Картер зазначив, що  у тому разі, якщо Росія припинить "брязкання зброєю", НАТО триматиме для неї "двері відкритими", щоб разом боротись з глобальними викликами у сфері безпеки.

"Але вирішувати Кремлю. Ми не прагнемо холодної війни з Росією, не кажучи вже про "гарячу". Ми не прагнемо робити з Росії ворога. Але будьте певні: ми захистимо наших союзників і міжнародний порядок, який базується на праві", - зазначив Картер.

У свою чергу новий головнокомандувач об'єднаними силами НАТО в Європі  Кертіс Скапарротті зазначив, що НАТО зіштовхнувся з "викликами міжнародному праву" через дії Росії в Україні та у Південній Осетії.

Серед серйозних проблем міжнародного характеру Скапарротті назвав терористичну загрозу в Європі після атак у Брюсселі, Парижі та Анкарі, а також кризу мігрантів та біженців, яка "становить загрозу для соціального устрою в Європі".

Скапарротті замінив на посаді головнокомандувача об'єднаними силами НАТО в Європі генерала Філіпа Брідлава, який командував європейськими силами НАТО з 2013 року.

60-річний Скапарротті командував дислокованим на Корейському півострові американським військовим контингентом та водночас обіймав пост головнокомандувача об'єднаними силами Південної Кореї та США на півострові.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування