Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пєсков закликав орієнтуватися на дані РФ у розслідуванні катастрофи MH17

Середа, 4 травня 2016, 13:14

У Кремлі не змогли оцінити правдоподібність підсумків розслідування групи Bellingcat і закликали орієнтуватися на дані, які оприлюднили російські фахівці.

"Походження цієї групи та ідентичність цієї групи ще треба встановити", - сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Так він на прохання журналістів у середу прокоментував підсумки розслідування міжнародної групи Bellingcat, що встановила номер "Бука", який міг збити "Боїнг-777" над Україною.

"Друге - безумовно, ми не маємо якихось детальних даних про якісь ідентифікаційні номери російських озброєнь. Це швидше тема, яка стосується експертів міністерства оборони", - сказав Пєсков.

Він не сказав, наскільки може бути правдоподібною ця інформація.

"Ви знаєте, що дуже багато стосовно трагічної катастрофи інформації, переважна більшість цієї інформації має спекулятивний характер, апелюють якимись чутками, підтасованими даними, є дані, які офіційно представлялися російськими фахівцями. Насамперед ми закликаємо орієнтуватися на ці дані", - сказав Пєсков.

Також, нагадав він, є дані, "які досі не розкриті деякими державами, - Україною та США". За його словами, це надалі викликати запитання.

"Ось ситуацію, яку можна офіційно констатувати. А наскільки ось ці всі висновки правдоподібні, тут я не можу сказати, не беруся цього робити", - сказав Пєсков.  

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...