Трамп підтримав ідею виходу Великобританії з ЄС

П'ятниця, 6 травня 2016, 05:52

Кандидат на пост президента США Дональд Трамп підтримав ідею виходу Великобританії з Європейського Союзу.

Про це Трамп заявив інтерв'ю Fox News, пише BBC.

Він пояснив, що це його особиста думка і він не хоче що-небудь радити або якось тиснути на британців.

Трамп вважає, що міграційна криза в Європі багато в чому пов'язана з діями ЄС. Саме через цю проблему Великобританії буде краще вийти з союзу.

Раніше Трамп допускав можливість, що Великобританія вийде з ЄС. Він також критикував президента США Барака Обаму за те, що він закликав британців не виходити з Євросоюзу.

В кінці квітня в газеті Daily Telegraph була опублікована колонка Барака Обами, в якій він пояснює, які переваги дає Великобританії членство в ЄС. Під час свого візиту до Великобританії Обама заявив, що вихід країни з ЄС може ускладнити торговельні відносини з США. Заяви Обами викликали критику у багатьох британських політиків.

23 червня в Великобританії пройде референдум, на якому британці повинні вирішити, чи залишатися їм в ЄС або покинути союз.

В кінці минулого року британський парламент обговорював пропозицію офіційно заборонити Трампу в'їзд в країну, але визнав це недоцільним. Провести відкриті дебати на цю тему парламентаріїв змусила петиція, яка за добу зібрала понад 250 тисяч підписів після закликів політика заборонити мусульманам в'їзд до Сполучених Штатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...