Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Назарбаєв застеріг від "українського" сценарію в Казахстані

П'ятниця, 6 травня 2016, 07:08

Керівник Казахстану Нурсултан Назарбаєв у четвер призупинив земельну реформу, яка вивела на вулиці сотні незгодних, але пообіцяв жорстку відсіч повторення "українського" сценарію.

Про це пише Reuters.

Як повідомляється, активісти планують на суботу чергову акцію протесту в найбільшому місті країни і її фінансовому центрі Алма-Аті. Вони не задоволені запевненнями беззмінного президента країни, чиє населення затягує паски через падіння доходів слідом за нафтою.

Стихійні виступи пройшли в останні два тижні в ряді великих міст і були порівняно нечисленними. Однак і такі акції рідкість в Казахстані, яким 75-річний Назарбаєв править з радянських років.

"Казахстанці не хочуть українських подій в Казахстані, я це знаю", - сказав Назарбаєв, чий виступ на нараді з урядом пізно ввечері показало державне телебачення.

"Нехай усі чують ..: ми приймемо найжорсткіші заходи, щоб знали. І не говорили, що я не попереджав", - сказав Назарбаєв.

Раніше Назарбаєв привів Україну як приклад того, що може статися з країною, коли в ній "немає єдності".

"Земельні" стихійні виступи в Казахстані стали найсильнішим викликом з 2011 року, коли в зіткненнях з поліцією загинули 16 нафтовиків, що протестували у Жанаозені

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування