Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАТО може створити в Україні центр вивчення війни з РФ

П'ятниця, 6 травня 2016, 16:12

В Україні може бути створений центр НАТО з вивчення досвіду гібридної війни з Росією.

Про це заявив заступник директора Центру дослідження армії, роззброєння та конверсії Михайло Самусь на прес-конференції в Києві в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, пропозицію Києву щодо створення центру може бути зроблено західними партнерами України в ході саміту НАТО у Варшаві в липні.

За словами Самуся, плани зі створення центру входять в порядок денний, в тому числі, двосторонніх україно-американських відносин в оборонному секторі і будуть обговорюватися в ході майбутнього візиту в Україну міністра оборони США Ештона Картера.

За даними заступника голови ЦДАРК, в рамках візиту в Україну глава Пентагону має намір обговорити з українськими партнерами пропозиції щодо співпраці, які будуть озвучені в ході саміту НАТО у Варшаві: "створення в Україні центру НАТО з вивчення досвіду гібридної війни з РФ, для того, щоб НАТО могли використовувати цей досвід".

Самусь також повідомив, що за деякими даними, в ході саміту альянсу західними союзниками може бути озвучено пропозицію Києву "про надання Україні нового статусу асоційованого партнера НАТО".

Як зазначив експерт, в умовах розриву військово-технічного співробітництва з РФ у зв'язку з анексією Криму і військовим конфліктом на сході країни, в України з'явилися нові можливості щодо розширення ВТС із західними партнерами, включаючи США.

За даними Самуся, в найближчі два місяці очікуються двосторонні візити та переговори представників оборонно-промислового комплексу США та України для вивчення можливостей співробітництва.

"Поки українська система (управління оборонно-промислового комплексу – ред.) не готова втілити ці пропозиції", – сказав він.

Серед проектів, які мають особливе значення для підвищення обороноздатності, у тому числі, України, Самусь виділив проекти зі зміцнення регіональної безпеки в Чорноморському регіоні.

На думку заступника голови ЦДАРК, акцент повинен бути зроблений на створенні комплексу контролю обстановки на Чорному морі, а також ракетних систем враження: США можуть мати "певний голос у цьому процесі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...