Міграційна служба підтвердила українське громадянство Афанасьєва

П'ятниця, 6 травня 2016, 17:44
Міграційна служба підтвердила українське громадянство Афанасьєва

Державна міграційна служба України підтверджує, що засуджений в Росії кримчанин Геннадій Афанасьєв є громадянином України.

Служба повідомила про це у відповідь на лист уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської щодо належності Афанасьєва до громадянства України, повідомляє прес-служба Лутковської.

"За наявними даними інформаційної підсистеми "Оформлення документів, що підтверджують громадянство України" Єдиної інформаційно-аналітичної системи управління міграційними процесами та Державної інформаційної системи ДМС України, Афанасьєв Геннадій Сергійович Київським РВ СМУ ГУ МВС України в АР Крим документований паспортом громадянина України", – йдеться у відповіді Державної міграційної служби.

 

Відомство нагадує, що Лутковська неодноразово у своїх виступах наголошувала на тому, що одним із найцинічніших порушень прав людини в Криму є автоматичне набуття громадянами України російського громадянства.

Крім того, на початку березня Лутковська зверталась до Уповноваженого з прав людини у Республіці Комі РФ щодо захисту прав Афанасьєва.

Раніше Афанасьєву примусово нав'язали російське громадянство. Сам він заявляв, що є громадянином України, і спроби нав'язати йому громадянство РФ робляться проти його волі.

Український МЗС висловив з цього приводу протест.

На доказ українського громадянства Афанасьєва консул України привіз в колонію закордонний паспорт Афанасьєва, однак там засумнівалися у його правдивості і відправили на експертизу. За словами адвоката, Афанасьєву також пригрозили, що можуть "загубити" його паспорт.

На початку травня стало відомо, що Афанасьєв підписав документи на екстрадицію в Україну.

Кримчанин Геннадій Афанасьєв був засуджений в Росії по так званій "справі Олега Сенцова". Його засудили до 7 років колонії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування