Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ затримала крупного бізнесмена за фінансування луганських бойовиків

П'ятниця, 6 травня 2016, 18:26

У Луганській області Служба безпеки України спільно з прокуратурою викрила незаконну діяльність власника низки підприємств паливно-енергетичної та продовольчої галузі, який фінансував луганських бойовиків.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Силовики встановили, що підозрюваний зареєстрував декілька підприємств і в окупованому Луганську, і на території, контрольованій українською владою. На підставі угоди з "урядом ЛНР" через зареєстровані там фірми на окуповані території з РФ постачався метан. Для роздрібної торгівлі метаном в Луганську була створена мережа автомобільних газонаповнювальних компресорних станцій.

"Лише за п’ять місяців ці підприємства сплатили до "общаку" сепаратистського псевдодержавного утворення понад 380 тисяч гривень "податків", – стверджують у відомстві.

Крім того СБУ стверджує, що бізнесмен організував постачання продовольства власного виробництва до так званої "ЛНР" на суму 700 000 грн, а за його перевезення через "митницю "ДНР" він сплатив терористам 35 тисяч гривень.

Відкрито кримінальне провадження, підприємцеві повідомлено про підозру у фінансуванні тероризму. Суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування